Alles wat je aandacht geeft, groeit... en blinkt!

Geef je op voor bijles

Wil je meer hulp bij moeilijke vakken, zoals begrijpend lezen? Of wil je hulp bij het maken van je huiswerk of het leren voor toetsen? Ben je tussen de 8 en 16 jaar? Schrijf je dan in voor bijles. De bijlessen kosten 1 Euro per les. Als je een U-pas hebt, kun je die gebruiken bij Buurtblinkers. Dan gaat het geld af van je U-pastegoed. Je krijgt per week 1 uur les. De bijles kost maar 1 Euro per uur! Als je een U-pas hebt, kun je het bedrag betalen van het tegoed op de U-pas. We nemen kinderen aan die extra (taal)ondersteuning nodig hebben en die thuis onvoldoende kunnen krijgen. Hoe gaat het in zijn werk?
  1. Je schrijft je in. (dat kan ook via ouders, scholen of Buurtteam)
  2. Je komt op een wachtlijst. Soms duurt het even voor er een plek is.
  3. Als er een plek is, worden je ouders gebeld en plannen we een intakegesprek.
  4. Je krijgt bijles!

Word reporter (8-16 jaar)

Wil jij samen met andere kinderen wijkkrant De Buurtblinker maken? Meld je dan aan als reporter! De krant wordt helemaal gemaakt door kinderen uit de buurt, met behulp van begeleiders.

Meestal bepalen volwassenen wat er in een krant komt. Nu mag jij dat samen met andere kinderen bepalen. Je gaat verslag doen van nieuws uit Lombok, interviews afnemen met interessante mensen of misschien maak jij wel hele mooie foto’s! Doe je mee?
  • Voor kinderen uit Utrecht-West tussen de 8 en 16 jaar.
  • We komen vaak samen op donderdag of vrijdag om op pad te gaan voor de krant en artikelen te schrijven. Je mag zelf weten hoe vaak je komt.
  • Je leert goed interviewen.
  • Je leert hoe je een artikel schrijft.
  • Er is altijd een begeleider en vaak zijn er journalisten bij die helpen.
  • Drie keer per jaar komt er een krant uit.