Mei 2021

 

Wat is het een feest om weer open te zijn! De bijlessen zijn inmiddels weer in volle gang, er kwam een gloednieuwe Buurtblinker uit en onze kasten werden gevuld met mooie nieuwe boeken en (leer)spellen. Verder zijn we enthousiast omdat we kans maken op financiering voor een mooi nieuw project dat alles met boeken te maken heeft. Lees snel verder! 

 

Bijles in het echt

In de afgelopen weken hebben de kinderen de draad weer opgepakt met hun begeleiders. Hoe blij we ook waren dat we de bijles tijdens de lockdown online konden voortzetten, de voordelen van ‘in het echt’ bijles geven zijn ontelbaar! Samen limonade drinken en wat lekkers eten, kletsen, lekker buiten springen of voetballen als de concentratie even weg is, en natuurlijk boeken lezen. Gedurende de lockdown konden de kinderen boeken lenen in onze minibieb. Maar het allerleukste is om samen met je begeleider een mooie boek uit de kast te kiezen en het ook samen te lezen.

 

De heropening was dan ook een mooie gelegenheid om een hele stapel nieuwe boeken aan de bieb toe te voegen. Engelse boeken, de nieuwste  Boomhut, en de serie ‘Planeet Omar’, met een Islamitisch jongetje in de hoofdrol, kregen een plekje in onze kast. Ook allerlei nieuwe (leer)spellen zijn aan de collectie toegevoegd.  We streven ernaar om voor alle kinderen passende boeken en materiaal om vaardigheden te oefenen in de kast te hebben staan. Volgens de kinderen zijn de jeu de boules-ballen overigens de beste aanwinst van de afgelopen weken!

                              

Bowlen aan het water.                                                          Nouha en Mark spelen het rekenspel met suikerfeestgebak.

 

 

Een gloednieuwe Buurtblinker!

 

Natuurlijk zijn onze journalisten weer enthousiast op pad gegaan om het nieuws van de straat te rapen. Met behulp van journalisten uit de wijk werkten de jonge reporters hard aan hun onderzoeksvaardigheden. Ayoub en Nouha gingen voor dag en dauw op pad om een groep stoere ochtendzwemmers te interviewen. Zoals goede journalisten dat doen, zochten ze contact met een hartchirurg om allerlei weetjes te factchecken. Bijvoorbeeld: kun je nu wel of geen hartaanval krijgen van koud zwemmen? Lees het antwoord in de Buurtblinker! 

 

 

 

Voorleesmiddagen!

 

En dan nog het andere leuke nieuws! We zijn bezig met een mooi nieuw project. Onze vrijwilliger Marian kwam met het leuke idee om voorleesmiddagen te organiseren voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud. We deden een aanvraag voor financiering bij Books 4 Life Utrecht. We willen inspirerende middagen organiseren waar kinderen met hun ouders naar de mooiste prentenboeken kunnen komen luisteren, voorgelezen door vrijwilligers. Onze aanvraag komt in aanmerking voor financiering, maar omdat Books 4 life erg veel aanvragen kreeg werden we gevraagd om ons idee te pitchen met een filmpje. Dit deden we samen met de kinderen en dat leverde een hoop hilariteit en zelfde een blooperversie op (zie onze facebook)!

 

We hopen  dat we deze middagen in het najaar kunnen gaan organiseren. In de blog van juni lees je of dat gaat lukken!

 

 

 

Ayae en Lina tijdens de opnames.