Juli 2021

Het is juli, en dat betekent dat het Buurtblinkerjaar er alweer op zit. We vierden vorige week een hele feestelijke afsluiting en we gaan met een goed gevoel de vakantie in. We kregen geweldig nieuws en hebben mooie plannen voor volgend schooljaar!

 

Dan kunnen we namelijk voorleesmiddagen gaan organiseren voor kinderen vanaf vier jaar! Onze vrijwilliger Marian bedacht dit mooie plan en deed een aanvraag bij Books4Life. Met de coördinatoren en Buurtblinkerkinderen Lina, Ayae en Nouha maakten we een pitchfilm. Van Books4Life krijgen we meer dan €5.350,- (!!!) om een mooie voorleeshoek in te richten en de middagen te gaan organiseren. De komende weken gaan we het project verder uitwerken. Daar hebben we heel veel zin in!

 

Vorige week kregen de kinderen geen bijles. Wel kwamen we samen om het jaar feestelijk af te sluiten. Normaal vindt aan het einde van het jaar de eindpresentatie plaats, waarbij  alle kinderen aan elkaar en hun ouders laten zien wat ze hebben geleerd. Dat zat er helaas nog niet in. Dus bedachten we een andere manier om iedereen in het zonnetje te zetten. De kinderen werden verrast met hartverwarmende videoboodschappen van hun begeleiders en ook de begeleiders werden uitgebreid bedankt. We speelden spelletjes met zijn allen en de kinderen mochten allemaal een cadeautje uitzoeken!

      

Tussendoor kregen we ook nog bezoek van een fotograaf. Buurtblinkers krijgt namelijk een grote billboardposter om iedereen in de stad te laten zien dat wij wijkkrant de buurtblinker maken! Ayoub, Nouha, Lina en Ayae zijn hier op te zien. Spot jij ze binnenkort?

We zijn hartstikke trots op de kinderen, want ondanks het pittige jaar hebben ze keihard gewerkt aan de ontwikkeling van hun talenten! Drie leerlingen zijn zelfs geslaagd voor hun vmbo-examen! Gefeliciteerd Amen, Emirhan en Yasmine!!!

  

En we zijn niet alleen trots op de kinderen, maar ook op alle begeleiders. Zij doen geweldig werk!

In de zomer gaan we alvast hard aan de slag met projecten voor volgend jaar. Zo maken we een start met het organiseren van de voorleesmiddagen, en we maken een plan voor de werving van nieuwe redactieleden voor wijkkrant de Buurtblinker. We hebben er al heel veel zin in. Fijne zomer en tot volgend buurtblinkerjaar!